donderdag 11 september 2008

Geheimzinnigheid

Heb net eens even rondgesnuffeld op de weblogs van de nieuwe groep.
Prachtige namen zitten er tussen. Geweldig!

Sommige mensen maken er zelfs een sport van om zo anoniem mogelijk te blijven. Lastig als je bekenden wilt zoeken, maar aan de andere kant ook een uitdaging om juist tussen al die "onbekenden" collega's uit andere bibliotheken te vinden.

Grappig hoe ook iedereen met zo'n weblog omgaat. De een houdt het kort, to the point, de ander schrijft er hele verhalen op. Een enkeling moet er ook duidelijk aan wennen om met zo'n weblog om te gaan. Maar oefening baart kunst.

Toevallig viel mijn oog in de bieb op een oude Flair, waarop met grote letters stond: Heb jij al een weblog? Over allerlei soorten weblogs: van hele dagboeken tot het vinden van gelijkgestemden, die bijvoorbeeld dezelfde hobby uitoefenen.
Opvallend is dat mensen, die alle zieleroerselen op het web zetten, dat anoniem doen. Men is toch bang dat de baas, vrienden of zelfs de partner achter dingen komen, die misschien niet zo voor een ieder geschikt zijn. Of men is bang dat iemand achter je adres komt en rare dingen met je gaat uithalen.
Het blijft inderdaad altijd oppassen!

Het doel van mijn weblog is schrijven over die 23 Dingen, maar daarnaast ook met een Klik hier voor meer gratis plaatjesnaar de andere Dingen kijken die om me heen gebeuren.

Ik schat wel zo in, hoe geheimzinniger en anoniemer, hoe meer lezers je trekt!

1 opmerking:

23yourmind zei

Ha Hetty, Leuk om te zien hoe je met de cursus omgaat. Het enthousiasme spat er vanaf! Keep up the good spirit! Groetjes Stefan