woensdag 15 oktober 2008

Kantoortoepassingen

Google Docs was mij al een tijdje bekend. Moest ooit prive met een aantal mensen een Excel document bewerken en het was handig dat dit met Google Docs kon.
Het filmpje op 23 Dingen geeft precies aan waarom het handig is Google Docs te gebruiken.
Het grote voordeel van deze online kantoortoepassing is dat 1 persoon niet langer meer moet wachten op commentaar van anderen, dit moet verwerken en vervolgens weer naar iedereen moet verzenden. Nu kan alles in 1 keer.
Voor deze cursus heb ik ons inlichtingenprotocol , nodig voor onze certificering, gedeeld met collega's, die ook 23 Dingen doen. Voor deze blog heb ik het document zo ingesteld dat iedereen het kan bekijken.
Ik kan zien dat Alie het document voor het laatst gewijzigd heeft.

Eergisteren heb ik een nieuw document toegevoegd aan Google Docs. Een Template, ook een zeer handige optie van Docs. Van foto-albums tot statistieken het zit allemaal in Google Docs. Zelf heb ik gekozen voor een jaarkalender, waar we onze activiteiten in kunnen zetten. Deze heb ik gedeeld met mijn collega specialist p.r en cultuur.

Ik heb Zoho Docs ook bestudeerd, lijkt veel op Google docs met iets meer toepassingen, ook voor het zakenleven.
Ik heb ons inlichtingenprotocol ook op Zoho Docs gezet, met het account van 23 Dingen.

3 opmerkingen:

23yourmind zei

Mee eens, hoe vaak kwam het niet voor dat een handjevol mensen op- en aanmerking wilden toevoegen aan een document en dat er uiteindelijk zes a 7 versies lagen. Ontzettend irritant. Dit scheelt dus niet alleen tijd, het schept ook orde in de chaos.

Jacomien zei

@Hetty

Hetty, een vraagje?
Ik wil ook graag het document inlichtingenprotocol inzien, maar ik heb geen toegang.
Groet, Jacomien

Hetty Odenthal zei

@ Kok

Ik zal het je opnieuw toesturen in de Gmail!