maandag 15 december 2008

Bibliotheek Enter: onze "winkel" is weer open!

Vandaag zijn we na 1 week hard werken weer opengegaan voor het publiek.
De reacties waren overwegend positief. Natuurlijk is het wennen voor de klant. Maar ook voor ons, alles wat ons vertrouwd was, hebben we los moeten laten.

De bibliotheek in Enter is ingericht in vijf werelden, met veel frontale plaatsing in de kasten en display tafels door de hele bibliotheek heen. Frontale plaatsing en displayen hebben als doel de klant te verrassen en verleiden.
Daarbij moeten we leren ons product "het boek" beter te verkopen. Dat betekent veel rondlopen en lege schappen bijvullen. Ook lege display tafels kunnen niet, volle tafels verkopen!
We hebben vanmorgen geleerd dat je een plank met frontaal geplaatste titels moet vullen met boeken, die de klant in een oogopslag duidelijk maken welk onderwerp hij in die kast kan vinden. Dus heb je een kast met oorlogsromans, dan vul je de display met boekenkaften waarop een tank, een militair of gevechtsvliegtuig staat.

Het loslaten van het vertrouwde begon al toen we namen voor onze vijf werelden moesten bedenken. Dus geen informatieve- of studieboeken, maar Vraag en Antwoord als naam voor een wereld. Kreten, die de klant meteen moeten vertellen, wat hij er kan vinden!
Elke wereld heeft een kleur uit ons logo.
Naast de wereld Vraag en Antwoord zijn er:
- Peuters en Kleuters; prentenboeken en informatieve boeken (AJ)
- Boys en Girls; boeken voor kinderen vanaf 6 jaar
- Romantiek en Waargebeurd: familie- en streekromans,
- romantische boeken, chicklits, waargebeurde verhalen en grootletterboeken.
- Spannend en Serieus: detectives, thrillers, oorlogsromans,
- science fiction, psychologische romans en literatuur.

Daarnaast zijn er natuurlijk de dvd's, luisterboeken en tijdschriften. Op onderstaande foto met Mosaic samengesteld (geleerd met 23 Dingen) kun je de oude (links) en de nieuwe bibliotheek Enter met elkaar vergelijken. Om de belettering te kunnen aanbrengen, zijn witte platen voor de ramen aangebracht. Dat lijkt zonde van het daglicht, maar met kunstlicht kun je je product zo belichten dat het altijd goed opvalt. Je bent niet langer meer afhankelijk van het weer buiten. Ga maar eens naar de supermarkt, daar wordt ook geen rekening gehouden met het daglicht buiten.



De rest van de foto's staan op Picasa Webalbum!
Bibliotheek Enter als boekhandel


En natuurlijk ben je welkom tijdens onze officiele opening door wethouder Theo de Putter, donderdag 18 december om 16.00 uur. We schenken die dag Glühwein!

3 opmerkingen:

Snorrismom zei

Zoooo, dat ziet er goed uit!!
Vooral de belettering en de indeling met u-tjes vind ik erg goed gelukt. Wat een verschil zo met frontale plaatsing en displays.
Tot morgen!

groetjes,
Karin

Henriette zei

Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe inrichting.
Het ziet er geweldig uit.

Henriette Gerrits
OB Hardenberg

pippilangkous zei

Gefeliciteerd met deze prachtige metamorfose; de klanten zullen het vast en zeker ook waarderen!