zaterdag 19 februari 2011

BoekStart tijdens de Negenmaandenbeurs

Via onze provinciale coördinator BoekStart kreeg ik deze mail doorgestuurd:

We staan met BoekStart op de Negenmaandenbeurs in de RAI (Amsterdam). Van 16 t/m 20 februari 2011 hebben we een marktkraam waarin we BoekStart presenteren aan zwangere vrouwen + hun partner.

De Negenmaandenbeurs loopt tegelijk met de laatste dagen van de Huishoudbeurs en had vorig jaar 43.485 bezoekers. De bezoekers blijven gemiddeld 3,5 uur op de beurs. Dit is een uitermate geschikte plek om onze doelgroep te bereiken.

Wij zoeken mensen die ons willen helpen bij de standbemanning. Als BoekStart coordinatoren kunnen jullie enthousiast de verhalen vanuit de bibliotheek vertellen aan de jonge (bijna) ouders en aangeven hoe belangrijk voorlezen is.


Als je BoekStart voor een stads- en dorpsbibliotheek mag coördineren en enthousiast bent over dit project, hoef je niet lang na te denken.
Afgelopen donderdag stond ik er, samen met Marijke Bos en Truuske Sanders.
We deelden die middag folders uit, lieten de BoekStartfilm zien en mochten koffertjes verloten onder belangstellende ouders. En natuurlijk vertelden we over het belang van BoekStart.
Soms struikel je over je eigen woorden, vanwege je enthousiasme en doordat je voor de zoveelste keer het verhaal vertelt. Maar dat maakt niet uit, je laat vol trots het koffertje zien en je pakt zo de draad weer op.
Wat mij opviel aan mijn middagje BoekStart tijdens de beurs:

- Het project is al redelijk bekend bij jonge ouders.
- De meeste ouders zijn enthousiast over BoekStart.
- Het is goed om BoekStart te blijven promoten. Ouders kennen de bibliotheek en maken er graag gebruik van, maar weten niet dat ook hun baby lid kan worden. Ze vinden het geweldig om te horen dat bibliotheken baby-boekjes hebben, die na elke uitleenbeurt worden gewassen of schoongemaakt.
- Helaas zijn er ook bibliotheken, die strikte afspraken hebben over het uitdelen van de koffertjes. BoekStart richt zich op de doelgroep tot anderhalf jaar. Van een paar ouders hoorden we dat ze geen koffertje van hun bibliotheek hadden gekregen omdat de baby ouder was dan 3 maanden. (met drie maanden krijgen ouders namelijk een brief via het consultatiebureau of gemeente om een koffertje in de bibliotheek op te halen).
Het advies is om ouders met een baby tussen de drie maanden en anderhalf jaar een koffertje te geven. En natuurlijk een gratis lidmaatschap voor de baby!

Tijdens deze BoekStartmiddag maakte ik ook kennis met Wapperkids. Zij werken al veel samen met BoekStartbibliotheken.

Een korte foto-impressie van de middag:

Geen opmerkingen: