zaterdag 5 februari 2011

Pas op! Spannende boeken uit de Bieb!


Het voorleesteam VoorleesExpress Deventer is er klaar voor. Van projectleider Linda ontvingen de voorleesvrijwilligers hun VoorleesExpresstas, met de prikkelende slogan: Pas Op! In deze tas ziten spannende boeken uit de bieb! Boeken van de bibliotheek, waaruit aan de eerste 10 gezinnen in Deventer voorgelezen gaat worden. Gedurende twintig weken lang om het voorleesritueel bij gezinnen met een taalachterstand te introduceren. Halverwege het project bezoekt de vrijwilliger met haar gezin ook de bibliotheek met als doel dat kinderen en ouders zelf naar de bibliotheek gaan.

Afgelopen woensdag waren de voorleesvrijwilligers in de Bibliotheek te Deventer voor hun eerste gezamenlijke bijeenkomst.Een onderdeel van de avond was het bijwonen van de workshop interactief voorlezen, die ik namens de bibliotheek mocht verzorgen!
Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen. Alle vrijwilligers hebben affiniteit met (voor)lezen en taal en willen vooral het plezier dat voorlezen met zich meebrengt aan hun gezin laten zien.

Wil je meer informatie over dit prachtige project, neem dan contact op met de VoorleesExpress!

4 opmerkingen:

geny zei

Wat een mooi project, ik hoop dat het zeer succesvol wordt en dat veel bibliotheken het zullen volgen

Hetty Theodora zei

Ja, Geny,dat hoop ik zeker met je mee. In Overijssel hebben in elk geval de bibliotheken uit de steden ook interesse getoond.

poeh zei

hé Hetty, wat een mooi project en leuk om op deze manier weer even van je te horen. Hoe heb je de vrijwilligers geworven? Zelfs een man...
Zie ik links op de foto Marian Kienhuis???xHerma

Hetty Theodora zei

Ha die Poeh,

Ook leuk van jou te horen. Linda, onze projectleider, heeft alle vrijwilligers geworven!
Tot gauw, we moeten snel weer wat afspreken!