vrijdag 27 november 2009

Huis van Zwarte Piet

Nederland heeft zijn eigen tradities. Ook steden hebben hun eigen tradities. Zo is het in Deventer de traditie dat Sinterklaas op 5 december gastvrij wordt onthaald. Wordt Sinterklaas vóór 5 december gesignaleerd, dan riskeert hij daarmee een boete van 2250 euro!

Zwarte Piet is uiteraard wel voor die tijd welkom. Aangezien Sinterklaas dit jaar voor de 150ste keer op 5 december in Deventer aankomt, is de Deventer bibliotheek aan de Brink omgebouwd tot het Huis van Zwarte Piet.
Sinds zaterdag 14 november logeert de Hoofdpiet drie weken lang in de bibliotheek. Hij geeft leiding aan tal van activiteiten voor jong én oud. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops, hun schoen zetten, films kijken en genieten van het Zwarte Pieten Orkest.

Zo kan het gebeuren dat je nietsvermoedend door de bibiotheek loopt en ineens een Piet voorbij ziet rennen, die achterna gezeten wordt door een groepje kinderen. Of je gaat naar het personeelstoilet en deze blijkt bezet te zijn door een Piet, die wil checken of zijn kraag nog goed zit. Maar het leukste is toch wel dat Zwarte Piet af en toe een middagdutje moet doen en door kinderen van diverse scholen naar bed wordt gebracht. Eerst wordt er een verhaal voorgelezen, een slaapliedje gezongen en vervolgens gaat Piet lief slapen!

"Slaap Pietje slaap!"

1 opmerking:

steenwijk23 zei

er zijn best veel liedjes van die wiebelbillenboogie zeg!
ga vanavond nog maar even oefenen