zaterdag 12 september 2009

Luister naar de Rijmreisgedichten 2009

Onlangs mocht ik samen met twee andere Overijsselse collega's naar de studio van RTV Oost. We hadden namelijk bedacht dat het leuk zou zijn als je de gekozen gedichten over eten en snoepen kon beluisteren. Voor het inspreken van gedichten heb je mooie stemmen nodig. We vonden vier voorleeskampioenen, die bereid waren hun vrije woensdagmiddag daarvoor op te offeren.
RTV Oost beloofde mee te werken en stelde voor een paar uurtjes een opnamestudio met professionele geluidstechnicus ter beschikking.



Na een rondleiding door het RTV gebouw was het dan zover. Een beetje zenuwachtig waren ze wel, maar ze deden het geweldig: Bente Landeweerd uit Holten, Anne Grootenhuis uit Lemelerveld, Iason van der Meulen uit Wierden en Anna Schoonhoven uit Staphorst.
Het resultaat is te horen op de Rijmreissite.


Foto: Rijmreis Hyves. Word lid!!!

4 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Hetty,
Wat ontzettend leuk, die gedichten, voorgelezen door kinderen! Ze doen het stuk voor stuk geweldig. Dankbaar onderwerp ook, snoepen en eten. Je kunt er lekker veel mee (ook StopMotion-filmpjes maken...;-)

Groet,
Aty

Anoniem zei

Wat 'n goed idee om er RTV voor aan te spreken!
Ocharme toch, die groentenman van Roode School...

Annemarie van Essen zei

Goed gedaan!

Wat denk je, is dit ook geen leuke blogpost om eens bij de bibliotheek2.0 ning te plaatsen?

Hetty Odenthal zei

@digisuus Oei, daar was ik nog niet opgekomen ;-)

@arthus ja, zo zielig voor onze groentenman :-(

@ essen2punt0 Goed idee! Zie hier!

Ik had een keer eerder wat op onderdeel Jeugdbibliotheek geplaatst, maar had het gevoel dat het toen niet veel gelezen werd. Een blogbijdrage is een beter idee. Bedankt voor de tip!